FSC®-gecertificeerd hardhout

Van houten of wel “ Plantation” shutters wordt vaak gezegd dat ze geproduceerd worden van hout uit duurzame bronnen, maar welke garantie heeft u dat dit feitelijk ook zo is bij de keuze van uw shutterleverancier?

Bij Shutters Direct willen we onze cliënten op voorhand zoveel mogelijk informatie bieden, zodat er een weloverwogen keuze gemaakt kan worden uit het grote aanbod van de diverse shutterleveranciers. Onze shutters van White Teakhout  zijn geproduceerd van FSC®-gecertificeerd hardhout.

Buiten het feit dat deze shutters uiteraard van erg goede kwaliteit zijn, willen we u met name ook informeren over het belang van FSC®-certificering zodat u begrijpt waarom we onder begeleiding van Ingenieursbureau Evan Buytendijk B.V. hebben besloten ons aan te sluiten bij het Forest Stewardship Council® (FSC) Certificate code SKH-COC-000054-ER License Code FSC-C092624.

Neemt u gerust contact op

Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen zij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos.

Omdat veel houtproducten worden gemaakt van illegaal gekapt hout, vinden wij het belangrijk dat onze klanten onze houten shutters met een gerust geweten kunnen kopen, in de volle wetenschap dat het hout 100% milieuvriendelijk is.

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over onze FSC-gecertificeerde shutters, verkrijgbaar bij Shutters Direct.

aanbevolen door
  1. Excellent
  2. SBS
  3. Woonwijzer
  4. Stijl & Allure
  5. Wonen.nl
  6. VT Wonen